Kayıt: 11 Haz 2008, 14:08 İleti: 376 Ruh Hali: Yorgun Cinsiyet: Kadın Burç: Başak Takım: Fenerbahçe
|
Öylesine...
yıkanmamışlıkların izi var hep üzeride o kötü hallerin sinisi kalır hep tenimde o seslerin iniltisi vardır hep işittiklerimde bir sızı yatar kalbimin derinliklerinde..
düşününce bazı şeyleri geçmişte olan o işleri az bile yapmaktayım ben şimdi..
Halbuki böyle mi olmalıydım ben bir çocuk gibi şen gülebilmeliydim içimden gelebilmeliydi sesim ta derinlerden sökülüvermeliydi kahkaham ve hesapsız olabildiğine candan hiç kısılmadan,hiç kurumadan gülüvermeliydim öyle hiç kasılmadan samimiyetim çekinmemeliydi kimseden..
oysa ne güzeldir çocuk sesi ne ilginçtir ne bitmezdir sanırsın ki hep gülecektir hiç sakınmadan hiç hesaplamadan salıverir kendini açığa hiç gocunmaz yeni yeni sözcükler şekilendirmeye çabalarken hayata doluverir o şen sesi her yana..
gülümser hep ağlamaz çocuk sesi ağlatmaz hiç güldürür çocuk sesi..
nasıl özledim o günleri o yılları özledim..
sanki an be an yaşarım ıssızlığında tenhalığında ruhumun yeniden yine acıyarak duyarım o sesleri görürüm o günleri hissederim o hisleri..
geçmişimde kalmışım geçmişin izinde yanılmışım..
geçmişe takılmışım geleceğim var mı ki! ıstıraba dalmışım tek dertli benmiyimki! sevgiye susamışım sevgi gösterdimmi ki! hep açıkta kalmışım hiç örten oldummu ki! hep açlıkla savaşmışım acaba hiç doydummu ki! ilgiye muhtaçmışım ilgi gösterdimmi ki!
ah ben ne olacak ki ben tüketir de beni hem bu haller kalıcı mı daha çok yıkıcı mı mütemadiyen ağlarım mütemadiyen gülerim mütemadiyen severim mütemadiyen sevinirim mütemadiyen hayallerim kim duyar ki beni kim hangi sebep hangi kin..
hangi toprak beden benle oldu ki ne maddi ne manevi kim bana katıldı ki kim beni anladı ki gerçekten istermiyim ki gerçekten severmiyimki sadece bir sevgiliyi dostluğu,arkadaşlığı,sevgiyi hayallediklerimi gerçekten ama gerçekten istermiyim ki sadece olmasını istediğim için mi isterim yoksa... bunu hiç düşündümmü ki..
böyle her zaman çabuk kırılmamalıydı hevesim ben çocuğum daha çocuk oyunlardayken aklım yorulmamalıydı kalbim halbuki daha çok gencim ne ki benim eksiğim tek istediğim sevgim..
hiç sesim çıkmamış duyulmamışım acaba duydummu ki susturulmuşum daimi acaba konuştummu ki kimse düşünmememiş beni acaba düşündümmü ki..
kimsesiz kimseymişim ah ben ne sevimsizmişim ben ah ben neler neler neler kaybettim neler neler çektim,çektirdim neler hala da devam eder bu kaybetmeler hep kaybettirmeler nereye kadar gider elbet yaş hep ilerler zaman durmaz ilerler bir salise bile durmaz ki inatla hep ilerler şevkle hep ilerler heyecanla hep ilerler sanki yarışa çıkmış gibiler..
bir ben aynı mekan zaman benden sıyrılan bir ben aynı zaman zaman ebni unutan kimse yok beni çağıran zaman geçer üstümden adımı yok çağıran ben olurum unutulan..
hep aynı günüm aynı zaman aynı hayat aynı ben aynı yalnızlık aynı ben yalnızlık aynası zaman yalnızlık şarkısı yalnızlık zaman kırbacı ben zamanın sarkacı yalnızlık ben tıpkısı ben yalnızlık ve zaman ayrılmaz üçlü olmuşuz her an araya giren kimse yok..
zaman unutturmaz anları hiç unutturmaz olanları zaman üstüne tuz basar acıyanı azdırır daha beter kanatır..
o hep kanayan yaraları geçmişin günahları hep gözümün önünde zaman benim içimde ben zamanın peşinde.. ben aslında ben yalnız hatırladığım kadarım yaşadığım kadarım yaşayabileceğim meçhul anılarım yaşatır..Hayatları Ağlayanlar... Hayatın en başında hayatı ağlayanlar ağlama artık ne olur belki birgün sizede gelecek o yardımlar dinecek belki birgün bu acı bu bitmeyen çığlıklar senide bulacak belki birgün o özlediğin dostluklar sakın karamsar düşünme çünkü en büyük hazinendir umutlar karnın doymazken açlıklar yollar karlıyken çıplak ayaklar üşürken büzülen dudaklar daha yolun başında hayatı sarsılanlar saçma sapan bir düşünceye kapılıpta insanlardan medet umanlar ne kadar yanlıştadırlar çünkü insan en büyük düşmanıdır insanın o yardım ellerine kanma sen sakın senin en büyük sıkıntın insan olmandır insan! unutma yaşatılanları unutturma sen sakın gözünde daim yaş var yaş yerine kin olsun elinde ekmek kırıntıları ekmek yerine öc olsun ayakların taş olmuş artık hissetmez acıları sende hissetme hissettirme ruhuna düşmanları yalnız kendini sev yalnı kendini kurtar artık bu bataktan bırak ne hali varsa görsün o canavarlar rezil insanlar iğrençler bu sözlerin ötesi yok sonu yok bu sözlerin oysa sen beşinci mevsimsin oysa sen tam beş renk ötesindesin hayatın görünmezsin her göze sevinmezsin her söze sen artık kırılmazsın BiL! Tüm Hayatın Boyunca Hayatı Ağlayan Sen! ağlama artık iyileş ve kalk artık dirileş hayatının sonunda hayatın hep çilekeş hayatının sonunda yeter gözler ağlasın hayatının sonunda yeter ki hayatın kurtulsun!......CaHiLiN DiLiNDeN...
Hürriyeti kaptırmadan yaşayabilsem, Geleceğe bir ağaçta ben dikebilsem, Dil yordamıyla her yere bir girebilsem, Usul-ü erkanımı bir bulabilsem, Bugünlerde bir dilekte ben tutabilsem, Kitaplarla daima dost olabilsem.
Ruhumu kitaplarla bir doyurabilsem, Beynimi bilgilerle bir doldurabilsem, Kendimi kitaplarla bir tanıyabilsem, Yeri dolmaz defineyi bir bulabilsem, O kütüphane yoluna bir girebilsem.
Hiç durmadan her şeyi bir okuyabilsem, Kitabın kapağına bir dokunabilsem, Çocukluğumun düşünü bir görebilsem, Şehirdeki o yola bir erişebilsem, Cahillikten kurtulup bir okuyabilsem.Gölgede Kalmış Cesaret!
Bakışlarım O Bakışlarım Beni Saklayan İçimi Saklayan Gücümü Perdeleyen O Kahrolası Korkaklığım Hedef Ne Kadar Büyük Olursa Olsun Ben Daima Geriden Geldim Oysa Koşmak Lazım Bilirim Ama Ne Çare Ki Şu Kuruntu Ya Düşersen Diyor Bana İkide Bir Ne Çatlak Sesler Var İçimde Her Biri Bir Yerden Geliyor Her Birini Bir Bilye Gibi Topluyorum Susun Diyorum Artık Susun Susmuyorlar Kulaklarımı Kapatıyorum Kesilmiyorlar Daha Çoğalıyorlar Ben Sessizlik İstedikçe Ve Sessiz Kaldıkça Çoğalıyorlar Ödlekliğin Ayak Sesleri Ödümü Patlatıyorlar......yok ismi saçmalıklarımın.......Kırgınım kırılganım alınganım Saldırganım içim açmaz çok fenayım Bulaşıcıyım istilayım hastayım hastalıklıyım Figanım feryadım Müptelayım müstesnayım Takıntılıyım bulanığım asalağım istem dışıyım Anlamazım katılmazım kaldırmazım sağırım dış hatlarım Psikopatım harbi manyağım üstü kapalıyım Hatayım hatalıyım kasıtlıyım kasıtsızım İştahlıyım iştahsızım kaşıntılıyım Kararsızım kasıntılıyım kayıtsızım karşıyım Karamsarım anımsarım hatırlamam unutkanım
Depresifim yeisliyim hüzünlüyüm sinirliyim Kuruntuluyum döküntüyüm bilgisizim isteksizim
Bulanığım berrağım parçalıyım bulutluyum Kapalıyım kapkaççıyım fobiliyim düşünceliyim görgülüyüm Ön sezilerim fantezilerim hayallerim kurmacalarım Bulunmazım aranmazım istenmezim sevilmezim Silerim süpürürüm atarım satarım yırtarım kaçarım Kaçamam uyuyamam unutamam vurgun yerim Aşık olmam bağışıklığım sadeliğim sadeceyim hiçbişeyim İnsanlığım utancım nankörüm felaketim Ruhsallığım başkalığım başkalaşım saçmalığım Alırım veririm giderim yerleşirim bilemem sanırım İsteyemem söyleyemem eylemsizim pasifim Sonucum sonuncuyum uygunum uygunsuzum sorgucuyum sorularım istisnayım istemsizim isteksizim umutsuzum umursuzum huzursuzum yadırgamam akşamlarım gecelerim kanatlarım havalarım ben bilirim ben söylerim ben merkezim siyahım akım alım yeşilim morum silahım ayanım beyanım ortadayım olayım dolayım yaşamım tutanım salanım azadım azabım
yüklerim açarım kaparım sararım saklarım vururum düşerim kalkarım yürürüm rüyayım başucuyum asılsızım hissiyatım okurum sonum başım belliyim belleğim alışılmışım kusarım yutarım susarım saklamam yazarım azarım çoğulum tekilim tekinim tekinsizim yeterim severim yolcuyum yalnızım düzmeceyim
aldatıldım aldandım aldattım adlanıldım suçum günahım nedenim sebebim isteğim hayalim düşüm gölgeyim seçimim görselim işitselim duygusalım varlığım içselim düşünselim seferberim ruhaniyim tehlikeyim sezilerim defedenim önemim sığınağım sıkıntıyım sığıntıyım sıkışığım sızıntıyım sakınırım saklanırım uyanığım uyarırım uyuştukça uyanırım ağlayamam ağlarım yaralıyım kanamayım düşmanım ansızım soruyum cevaplarım ışığım ıssızım ışıksızım yankıyım yanılgıyım dehşetim kırıklığım kırarım onaramam zifirim geceyim kuzguniyim derinim andım sandım candım yandım caydım aktım kaydım kaldım kalkmadım yittim bittim sindim eridim oydum buydum şuydum kendim gezdim geldim gördüm sevdim saydım yaydım yardımım benim senim oyum yokum varım yoğum sorun oldum sorunum alçağım yükseğim safım işteyim hepim hiçim yüreğim ödleğim bilincim biliç altıyım sahiciyim yaalnım boşum doluyum görenim bekçiyim yaaklarım bu günüm yarınım dünüm geçmişim geleceğim....………………sonu yok!...!
anlatsam içimi hissimin adı yok hüznümün sonu yok bu ne bitmez bir hüzünmüş böyle kederimin sonu yok hayır hayır sakın....! yok o yaralar değil ki beni acıtan insanların sinmişliği asıl bu hayattan yorgunluğum ondan mutsuzluğum ondan bu fitne yalan esas içimi kanatan o dehşet sahnelerdir beni yaralayan... sonu yok içimde dizilen intikamın sonu yok ben bitirsem o bitirmez iştahımın kanatlanıp uçtuğu zaman kesilen kabuslarımın sonu yok ne cellatlar geldi geçti hepside galip geldi ama hala kanlar dinmedi yok yok bu savaşın ızdırabın sonu yok bu sızının bu yıkımın sonu yok sadece yalnızlıklamı bitecek herşey yalnızlığımın sonu yok müebbet yalnızlığımın sonu yok müebbet kimsesizliğimin sonu yok sahiplenilmemişliğimin sonu yok ardım sıra gelir karabasanlar tüm bu dertlerin çaresi yok gidilsede bitse yollar ama gidilsede yollar sonu yok kalkacamda dermanım yok ben bir faili meçhulüm aslında gözüm görmez hissim yok elim tutmaz kalem yok yazarım mısralarımın sonu yok çünkü ben bir faili meçhulüm aslında katilimin sonu yok....................şimdilik...
yalnızlık ne kadar feci bişeymiş meğerse alıntılar çalıntılar olmadan yaşamak ne zormuş ben bir intihar namlusunun sesindeki çığlığım işte yalnızca bir sessizliğim o kadar bir yaşana(maya)nın parantez içleriyim duygularım hep karantina altında benim doğmasaymışım keşke hayatının hatasıyım annemin......KaDiM AşKıM...
oooof of Allah selametini versin emi sus artık kalbim be sus bir kere ben onun yüzüne bakıpta söyleyememki içimdekileri o bunu bilmezki bilemezki nerden bilsinki daha fazla rezil rüsva eyleme beni kendini tutuklusun bilirim ama sus deme içimdeki sevgiyi deme işte deme kim bilirki kim anlar ki seni işte böyle bir sevgi bu elden ne gelirki kadim bir aşk benimkisi sırra kadem basıp giden birinin ardından sürüp giden bir sevgi çok aşığım o bilmezki o gitti haberi yokki gitti dönmez belki bilememki bilemezki
bilinmezlere denk gelen bir sevgi bu seven bilemez sevilen bilemez ki..............yalnızca yalnızlığımın sesiyim.. müebbet yalnızlıklardayım. yalnızım,yalnızsın,yalnız içimde ki her ben benden daha bi yalnız.. çok kişilikliyim ama çoğul değilim en yalnız benim...kimsesizim,kimseyim.. ben kimsesiz kimseyim..hiç bir şeyim..ay tutulması gibi...
Ay tutulması gibi çekiliyorum sana... ...ben her ne kadar istesemde istemesemde... ay gibisin sen tıpkı... onun gibi mesafeli,onun gibi soğuk onun gibi gizli,onun gibi sırlı onun gibi durgun,onun gibi sessiz onun gibi ıssız,onun gibi sisli....... ama bir o kadar da güzel ve çekici... ay tutulması gibi.. belki de çok farklısın sen bile bile göstermek istemediğin gibisin belkide berrak,belki de şeffaf ne sakladıkların var ardında kimbilir göremediysek sen bize göster yeterki..